Top

Creativiteit en muzische vorming : aandacht voor talenten


Onze talenten verschillen, maar iedereen van ons heeft de behoefte om zich uit te drukken. Daarom besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van muzisch talent en aan expressie.
De verschillende domeinen: drama, muziek, beeld, media en beweging bestaan naast en samen met elkaar. Kinderen leren zich creatief uiten en leren bij welk domein ze meest aansluiting vinden, zich veilig voelen. Zo groeien ze in durf en zelfvertrouwen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.
Voorbeelden: een schat aan materialen om muzisch werk af te leveren, verzinnen en creëren van eigen werk, schoolvoorstelling met totaalspektakel, muzische driedaagse, creatief werk in de klassen en in het schoolgebouw, …
Eigen inbreng van de kinderen wordt hierbij gestimuleerd en gewaardeerd.

Creativiteit en muzische vorming : speel - leef - leer


School = Samen Leven. School en samenleving horen bij elkaar. De school is geen eiland, wel een ontmoetingsplaats voor heel veel kinderen en volwassenen, allen verschillend maar ook allen mens.
Kennis en vaardigheden verwerven we door van elkaar te leren. Vragen stellen, antwoorden zoeken, onderzoeken en opzoeken, problemen herkennen en oplossen, proberen en experimenteren, beleven en ervaren staan centraal in ons groeiproces.
Ervaring is immers de som van alle fouten. Fouten maken mag!
Tijdens projecten hebben kinderen de kans om hun talent te ontwikkelen en te tonen. Nieuw of ontluikend talent wordt ontdekt.

Creativiteit en muzische vorming


Plezier hebben – eigenheid – elkaar helpen – krachten bundelen voor een groepswerk – experimenteren
De school wil er ten allen tijde mooi uitzien en voert schoonheid hoog in het vaandel.
De schone kunsten zijn nooit ver weg en samen leven is ook samen feest vieren.
De school gaat op zoek naar creatief talent en werpt een eigenzinnige blik op de wereld.
Tijdens muzische activiteiten staan eigenheid, experimenteren en plezier voorop. Er is geen beter en best, maar wel: ‘Wat goed gevonden!’ en ‘Dankjewel dat je me wil helpen!’     
Teamleden en kinderen leren samen ontwerpen en creëren. We bundelen de krachten en maken er graag iets moois van!
Niets lukt zomaar! De inspanning kan soms lang duren en grote doorzetting vragen. Geduld en passie zijn dan mooie deugden. Wij vinden het meer dan de moeite waard om dit aan de kinderen door te geven.  

O totaalspektakel ‘De Waanzinnige Boomhut’
O feest op school: dierendag, Sint, grootouderfeest, opendeurdag
O muzische workshops en muzisch kamp
O kinderkoor – en kinderorkest